Selecteer een pagina

Mike van Vliet.

Mike heeft een bachelor studie bouwkunde in Arnhem gevolgd met als studierichting bouwtechniek. Hij wilde zich graag bezig houden met innovatieve projecten en nieuwe concepten in de bouwtechniek. Daarnaast is hij tijdens zijn studie ook volop bezig geweest met het organiseren van activiteiten in besturen en commissies. Dit heeft er voor gezorgd dat zijn interesses zijn verbreed. Niet alleen techniek maar ook communicatie, samenwerken en leidinggeven zijn belangrijke eigenschappen die je moet beheersen.

Na twee jaar werkervaring te hebben opgedaan in de bouwsector bleek Mike toch verder te willen studeren en toen kwam de vervolgopleiding Construction Management & Engineering op zijn pad. Een ideale combinatie van (bouw)management en innovatie. Uiteraard moest hij zich hier ook weer aansluiten bij het bestuur van de studievereniging van CME, want alleen studeren is niet genoeg. Mede door zijn interesse in vernieuwing is hij bij Alba Concepts komen afstuderen op het gebied van de Circulaire Economie. Met zijn scriptie heeft hij losmaakbaarheid als integraal onderdeel toegepast in de Building Circularity Index. De BCI V2.0 zoals hij het zelf graag noemt.

Na zijn afstuderen is Mike binnen Alba Concepts een nieuw avontuur gestart in de rol van consultant. Hij wil graag zijn kennis inzetten om de (innovatieve en circulaire) ambities van onze opdrachtgevers te realiseren, door out-of-the-box te denken en dit om te zetten in maatwerk. Naast het werk kan Mike genieten van een speciaal biertje in zijn hand en gaat hij graag op citytrip met vrienden, het liefst bepakt op de motor. Als uitlaatklep beoefent hij graag verschillende sporten, van klimmen tot basketbal.

Trefwoorden voor Mike: creatief, innovatief, toegewijd, beslissend en impulsief.

mike@albaconcepts.nl
06 53 48 89 13

Recente projecten van Mike

Horizons Amsterdam: Het antwoord op klimaat verandering

Horizons Amsterdam: Het antwoord op klimaat verandering

Vorige week werd bekend dat Horizons het winnend ontwerp is geworden! Horzions; een nieuw circulair woongebouw in de Sluisbuurt van Gemeente Amsterdam. Horizons bestaat voor 62% uit biobased en hergebruikte materialen en is voor 96% herbruikbaar aan het einde van zijn levensduur. Het energiepositieve, houten gebouw slaat bijna 3.000 ton CO2 op.

Lees meer

Recente blog berichten van Mike

Welkom in de Mengfabriek!

Welkom in de Mengfabriek!

Het is inmiddels een kleine drie maanden geleden dat wij afscheid hebben genomen van ons vertrouwde kantoor op de zolderverdieping in Villa Zuiderbosch te Rosmalen. Intussen heetten wij onze bezoekers welkom in ons nieuwe kantoor in DE circulaire hub van ’s Hertogenbosch: De mengfabriek.

Lees meer
Losmaakbaarheid als basis van hergebruik!

Losmaakbaarheid als basis van hergebruik!

Een paar maanden geleden heb ik een blog geschreven over losmaakbaarheid in de bouw- en vastgoedsector, gekoppeld aan mijn afstudeeronderzoek. Ik heb toen het statement gemaakt dat wij niet alleen materialen moeten vastleggen in materialenpaspoorten, maar dat wij deze ook moeten losmaken! Inmiddels kan ik met trots melden dat mijn onderzoek aan de TUe is afgerond, gewaardeerd met een dikke acht en ik als consultant aan de slag ben bij Alba Concepts. Wat kan het snel gaan…

Lees meer
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This