Selecteer een pagina

Yaël Ben-Basat

De interesse in circulariteit is bij Yaël begonnen tijdens haar opleiding Technische Bedrijfskunde. Ze moet bekennen dat duurzaamheid eerst als iets zweverigs klonk met allemaal mensen met geitenwollen sokken. Totdat ze de opdracht kreeg om een business case op te stellen rondom een duurzaam product. Het product dat ze toen had gevonden, liet haar inzien dat duurzaamheid helemaal niet zo utopisch hoeft te zijn en dat met de juiste toepassing het juist heel veel win-win situaties kan creëren. Sindsdien denkt ze niet meer anders en probeert ze op allerlei manieren andere dit ook te laten inzien.

Ze doet dit inmiddels al bijna 3 jaar in de bouw. Door haar master innovatie management en werk als EMVI Schrijver is ze geïnteresseerd geraakt in aanbestedingen en tenders. Wat haar hierin fascineert is de complexe uitdaging om op een juiste manier iets uit te vragen wat bij je past en innovatie stimuleert maar niet te kort doet aan de kwaliteit. Dit vindt ze mede interessant omdat de oplossing interessant moet zijn voor alle betrokkenen die er mee gaan werken. Dankzij haar interdisciplinaire kennis door Technische Bedrijfskunde, kan zij zich goed verplaatsen in alle type stakeholders en probeert hier een passende oplossing voor te vinden. Alleen zo kun je het meeste draagvlak creëren en optimale projectresultaten opleveren.

Verder houdt Yaël zich tijdens haar vrije tijd bezig met koken, ballet, reizen en zingen. Het liefst met zo veel mogelijk vrienden en familie.

Trefwoorden voor Yaël zijn: Begripvol, geduldig en pragmatisch

yael@albaconcepts.nl
06 43 41 67 93

Recente projecten van Yaël

Circulaire gronduitgifte als gemeente; Zo doe je het!

Circulaire gronduitgifte als gemeente; Zo doe je het!

De gemeente Vught wil de ontwikkeling van circulaire, klimaatneutrale, klimaatadaptieve en groene nieuwbouwwoningen stimuleren. Omdat in de huidige wet- en regelgeving al veel is vastgelegd over de energieprestaties van nieuwbouwwoningen wil de gemeente Vught, met Den Hoek als pilot project,

Lees meer
Circulariteitsstrategie Radboud Universiteit

Circulariteitsstrategie Radboud Universiteit

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de Radboud Universiteit en is verder uitgewerkt in diverse visie- en beleidsstukken. Circulariteit is hierbij een belangrijk thema en een van de vier ambitiepijlers. De Radboud Universiteit wil in 2050 100% circulair zijn. Maar wat betekent dat? Hoe gaat de Radboud Universiteit hier komen? Waar zet de Radboud Universiteit wel en niet op in? Welke stappen worden hierin ondernomen? Maar vooral: hoe zorgen we dat we iedereen op de campus hierin is meegenomen en dat circulariteit van beleid op papier in de hoofden van de medewerkers en studenten landt? Dat ambities worden gedragen en gezamenlijk stappen worden gezet?

Lees meer

Recente blogs van Yaël

Werkgeluk bij Alba Concepts

Werkgeluk bij Alba Concepts

Werkgeluk bij Alba Concepts

Of ik een blog wil schrijven over werkgeluk. Tja. Is dat niet wat afgezaagd, vroeg ik mijzelf af? Daarom stelde ik deze vraag onlangs aan mijn collega’s tijdens de lunch. Dit omdat het idee wel al een tijdje door mijn hoofd spookt. Direct kreeg ik allemaal verschillende reacties. De één vond het geweldig. De ander zei direct: dit zou ik niet doen. Anderen vroegen waarom ik het eigenlijk wilde doen en wat ik er mee wilde bereiken. Weer anderen hielden bewust of onbewust hun mond. Tegelijkertijd moest ik in mijzelf een beetje lachen, want wat had ik dan gedacht? Dat ik een éénduidig antwoord zou krijgen bij Alba Concepts op een vraag? Dacht het niet. Stiekem werd ik daar ook een beetje blij van. Van die bevestiging.

Lees meer
Alba Paper: Bouwen binnen CO2-budget: benodigde condities en de potentie van Carbon Based Design

Alba Paper: Bouwen binnen CO2-budget: benodigde condities en de potentie van Carbon Based Design

Bouwen binnen CO2-budget krijgt steeds meer voeten aan de grond in de bouw- en vastgoedsector. Dit relatief nieuwe fenomeen roept nog vragen en onduidelijkheden op. Hoe wordt dit budget bijvoorbeeld berekend? En waarom is het nodig? Wat kan ik doen in mijn werk om binnen CO2-budget te blijven? Begrijpelijke vragen die in de nieuwste Alba Paper “Bouwen binnen CO2-budget: benodigde condities en de potentie van Carbon Based Design” worden behandeld.

Lees meer
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This