Selecteer een pagina

Yaël Ben-Basat

De interesse in circulariteit is bij Yaël begonnen tijdens haar opleiding Technische Bedrijfskunde. Ze moet bekennen dat duurzaamheid eerst als iets zweverigs klonk met allemaal mensen met geitenwollen sokken. Totdat ze de opdracht kreeg om een business case op te stellen rondom een duurzaam product. Het product dat ze toen had gevonden, liet haar inzien dat duurzaamheid helemaal niet zo utopisch hoeft te zijn en dat met de juiste toepassing het juist heel veel win-win situaties kan creëren. Sindsdien denkt ze niet meer anders en probeert ze op allerlei manieren andere dit ook te laten inzien.

Ze doet dit inmiddels al bijna 3 jaar in de bouw. Door haar master innovatie management en werk als EMVI Schrijver is ze geïnteresseerd geraakt in aanbestedingen en tenders. Wat haar hierin fascineert is de complexe uitdaging om op een juiste manier iets uit te vragen wat bij je past en innovatie stimuleert maar niet te kort doet aan de kwaliteit. Dit vindt ze mede interessant omdat de oplossing interessant moet zijn voor alle betrokkenen die er mee gaan werken. Dankzij haar interdisciplinaire kennis door Technische Bedrijfskunde, kan zij zich goed verplaatsen in alle type stakeholders en probeert hier een passende oplossing voor te vinden. Alleen zo kun je het meeste draagvlak creëren en optimale projectresultaten opleveren.

Verder houdt Yaël zich tijdens haar vrije tijd bezig met koken, ballet, reizen en zingen. Het liefst met zo veel mogelijk vrienden en familie.

Trefwoorden voor Yaël zijn: Begripvol, geduldig en pragmatisch

yael@albaconcepts.nl
06 43 41 67 93

Recente projecten van Yaël

VrijHaven Havenstraatterrein 

VrijHaven Havenstraatterrein 

RED Company en Caransa Groep zijn door de gemeente Amsterdam geselecteerd om het Havenstraatterrein, gelegen in Amsterdam Oud-Zuid, te ontwikkelen naar Vrijhaven. Met trots kijken we naar het project Vrijhaven, een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid. Alba Concepts heeft het team mogen versterken op het onderdeel circulair materiaalgebruik in het plangebied.  

Lees meer
Circulaire gronduitgifte als gemeente; Zo doe je het!

Circulaire gronduitgifte als gemeente; Zo doe je het!

De gemeente Vught wil de ontwikkeling van circulaire, klimaatneutrale, klimaatadaptieve en groene nieuwbouwwoningen stimuleren. Omdat in de huidige wet- en regelgeving al veel is vastgelegd over de energieprestaties van nieuwbouwwoningen wil de gemeente Vught, met Den Hoek als pilot project,

Lees meer

Recente blogs van Yaël

Appels met appels vergelijken is (nog) geen appeltje eitje!

Appels met appels vergelijken is (nog) geen appeltje eitje!

Van fouten kun je leren. Internet en social media staan vol met succesverhalen over duurzame en unieke projecten. Ogenschijnlijk allemaal aanbestedingen die ‘door een ringetje te halen zijn’. Maar geloof mij, zeker wat betreft circulair aanbesteden staan we echt nog in de kinderschoenen. Ook ik leer bij iedere circulaire aanbesteding wat ik bij een volgende selectie anders zou doen. Want er zijn niet alleen maar succes verhalen. Helaas heb ik ook zelf bij zowel het inschrijven als bij het opstellen van aanbestedingen missers gemaakt.

Lees meer
Appels met appels vergelijken is (nog) geen appeltje eitje!

Werkgeluk bij Alba Concepts

Werkgeluk bij Alba Concepts

Of ik een blog wil schrijven over werkgeluk. Tja. Is dat niet wat afgezaagd, vroeg ik mijzelf af? Daarom stelde ik deze vraag onlangs aan mijn collega’s tijdens de lunch. Dit omdat het idee wel al een tijdje door mijn hoofd spookt. Direct kreeg ik allemaal verschillende reacties. De één vond het geweldig. De ander zei direct: dit zou ik niet doen. Anderen vroegen waarom ik het eigenlijk wilde doen en wat ik er mee wilde bereiken. Weer anderen hielden bewust of onbewust hun mond. Tegelijkertijd moest ik in mijzelf een beetje lachen, want wat had ik dan gedacht? Dat ik een éénduidig antwoord zou krijgen bij Alba Concepts op een vraag? Dacht het niet. Stiekem werd ik daar ook een beetje blij van. Van die bevestiging.

Lees meer
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This