Selecteer een pagina

Werkgeluk bij Alba Concepts

Of ik een blog wil schrijven over werkgeluk. Tja. Is dat niet wat afgezaagd, vroeg ik mijzelf af? Daarom stelde ik deze vraag onlangs aan mijn collega’s tijdens de lunch. Dit omdat het idee wel al een tijdje door mijn hoofd spookt. Direct kreeg ik allemaal verschillende reacties. De één vond het geweldig. De ander zei direct: dit zou ik niet doen. Anderen vroegen waarom ik het eigenlijk wilde doen en wat ik er mee wilde bereiken. Weer anderen hielden bewust of onbewust hun mond. Tegelijkertijd moest ik in mijzelf een beetje lachen, want wat had ik dan gedacht? Dat ik een éénduidig antwoord zou krijgen bij Alba Concepts op een vraag? Dacht het niet. Stiekem werd ik daar ook een beetje blij van. Van die bevestiging.

Mijn werkgeluk

Deze situatie vind ik typerend voor (mijn) werkgeluk. Ik word namelijk echt blij van het samenwerken met een diverse groep mensen, waar iedereen die kan/wil meedenken over de gevraagde werkzaamheden, dat ook doet. Iedereen staat klaar om zijn/haar (ongezouten) mening te geven, maar wil daarnaast ook direct weten waarom je doet wat je doet. Dat brengt mij verder in mijn ontwikkeling. Als mens én als professional.

Zoals je merkt heb ik dus toch de keuze gemaakt om, zelfs al is het afgezaagd en vinden een paar collega’s het onzin, een blog te schrijven over werkgeluk binnen Alba Concepts. Kenmerkend voor Alba Concepts is iets wat de meesten van ons wel gemeen hebben, wij kleuren (bewust) buiten de lijntjes. Iets wat in dit geval opmerkelijk is. Want door juist nu een blog te schrijven over werkgeluk en dat ook in de week van werkgeluk, kleur ik juist binnen de lijntjes van ‘de rest’.  Maar tegelijkertijd buiten de lijntjes van de kleurplaat van mijn collega’s. Zo kan het dus ook.

Alba Concepts als beste werkgever

Werkgeluk kan beïnvloed worden door verschillende factoren, dat is een gegeven wat iedereen volgens mij wel begrijpt. Ik ben dan ook van mening dat er geen bedrijf bestaat dat perfect is voor iedereen. Het is de samenstelling van de verschillende factoren die het anders maken voor elk persoon. Maar wat maakt Alba Concepts voor mij de (tot nu toe) beste werkgever?

Ik hoor je al denken. Nu gaat ze los. Hier komt hét standaard verkooppraatje voor Alba Concepts… Maar wat is daar nou eigenlijk mis mee? Wat is er mis om te delen waar ik binnen Alba Concepts mijn werkgeluk vind? Ik vind het oprecht leuk om te werken voor Alba Concepts, vooral omdat ik dagelijks kan bijdragen aan de transitie naar een circulaire bouweconomie. En ja, ik ben die vervelende vriendin die op verjaardagen honderduit praat over werk. Waarbij ik mijn vrienden hoor zeggen: “Oh, daar gaat ze weer over circulair bouwen hoor.” Maar ik kan zeggen, ik doe dit vanuit een oprechte passie voor mijn vak.

Sociale en slimme nerds met passie

Alba Concepts is voor mij de beste werkgever, omdat ik hier een groep sociale en slimme nerds heb gevonden die net zo gepassioneerd kunnen zijn over ‘ons’ werk. Het is een groep die graag onorthodox denkt en af en toe tegen de schenen schopt, in een sector die over het algemeen als vrij conservatief wordt gezien. We staan samen sterk, dagen onszelf uit en wij prikkelen onze opdrachtgevers. Dit doen wij door anders te denken en met veel plezier aan maatschappelijk relevante vraagstukken te werken. Daar word ik écht blij van.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This