Selecteer een pagina

Internationale erkenning voor aanbestedingstraject 't Centrum van Kamp C

Op 1 oktober 2020 heeft Kamp C met de circulaire aanbesteding voor ’t Centrum de Europese Procura+ Award voor Sustainable Procurement of the Year gewonnen!
Met het project ’t Centrum heeft Kamp C de ambitie om het eerste volledig circulaire bedrijfsgebouw in Vlaanderen te realiseren. Hiermee wil Kamp C overheden en markpartijen in België én daarbuiten inspireren en laten zien hoe circulair bouwen tot stand kan komen. Inmiddels is de aanbesteding afgerond en na een intensief beoordelingsproces is het consortium ‘Kamp Circulair’ gekozen als winnaar en geselecteerd om deze innovatieve en uitdagende opdracht uit te voeren.

Door onze begeleiding van de aanbesteding is Alba Concepts samen met Kamp C een aantal ‘lessons learned’ rijker geworden zoals:

  • Ga uitgebreid het dialoog aan met de gegadigden om voor een complex en circulair vraagstuk een goede en juiste oplossing te krijgen.
  • Ga met opdrachtnemer een verbintenis aan voor de lange termijn voor een duurzame samenwerking.
  • Ben bijzonder duidelijk in je ambities en doelen maar geef veel ruimte door zuiver functionele eisen en prestaties te stellen.

Het ontwerp van het consortium ‘Kamp Circulair’ is gebaseerd op een driedimensionaal grid waarmee een volledig demontabel en eenvoudig aanpasbaar kantoorgebouw wordt gerealiseerd. Daarnaast kan een ‘nieuwe’ unit worden gerealiseerd door een bestaande unit te demonteren en de onderdelen te hergebruiken, te upgraden of te vervangen. Deze stromen en handelingen worden mogelijk gemaakt middels een fysiek en digitaal grondstoffendepot.

Als Alba Concepts zijn wij erg trots dat wij deze aanbesteding hebben mogen begeleiden en trots dat we samen met Kamp C en alle andere betrokken partijen, deze award in de wacht hebben weten te slepen. De nadere uitwerking van het ontwerp is momenteel in volle gang en wij hopen dat Kamp C en het consortium ‘Kamp Circulair’ nog vele awards in de wacht mogen slepen met dit circulaire project!

Meer weten over onze rol in het project? Lees hier meer.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This