Selecteer een pagina

Gemeente Wijchen: "Wij gaan van start!"

Wij zijn van start met de tender vanuit gemeente Wijchen. Creativiteit, duurzaamheid, beleving en cultuurhistorie zijn de kernwaarden van deze ontwikkeling. Het moment is aangebroken om de markt te activeren voor de ontwikkeling van een van de mooiste plekjes van het levendige en trotse Wijchen. De uitvraag is daadwerkelijk gepubliceerd, dus aan jou de vraag: “Sta jij al in de startblokken?”. 

De gemeenteraad heeft inmiddels de ambities voor deze gebiedsontwikkeling omarmd. Eind november neemt de raad een tweede besluit over de financiële kaders. Met de ontwikkeling van dit binnenstedelijke plangebied, gelegen tussen het kasteel en het Wijchens Meer, daagt gemeente Wijchen de markt uit om met een plan te komen dat de ambities maximaal realiseert:

  • Dit gebied heeft drie parels die met elkaar verbinding zoeken in het centrum van Wijchen: het kasteel, de molen en het Wijchens Meer.
  • Door de ruimtelijke ontwikkeling wordt dit gebied een aantrekkelijke plek die bijdraagt aan de vitaliteit van het centrum van Wijchen.
  • In deze gebiedsontwikkeling zullen wonen, winkelen, recreëren en verblijven elkaar duurzaam gaan versterken.

Wij staan te popelen om te starten met de tender voor de ontwikkeling van dit uitdagende gebied. Bereid jezelf dus voor en zorg dat ook jij in de startblokken staat om aan de slag te gaan. Wil je meer lezen over de duurzame herontwikkeling Tussen kasteel en Wijchens Meer

Lees hier het volledige persbericht. Onlangs publiceerde de Gelderlander ook een artikel gepubliceerd over het project.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This