Selecteer een pagina

Mag ik even voorstellen? Daniël van Staveren!

Wederom een kanjer in huis gehaald: Daniël van Staveren [1990]. Daniël heeft in Delft de Bachelor Bouwkunde afgerond, waarna hij zich heeft verbreed door de master Industrial Ecology te volgen. Hier leerde hij om stedelijke en industriële systemen op systematische wijze te analyseren en te verbeteren aan de hand van duurzaamheidsprincipes. Met zijn afstudeeronderzoek naar de functionele diversiteit van actoren in het circulair bouwen studeerde Daniël af met een welverdiende negen! Na indrukwekkende bergtochten door de Himalaya gaat hij binnen Alba Concepts invulling geven aan zijn verlangen om met duurzaamheid én circulariteit in de vastgoedsector aan de slag te gaan!

Gedreven door nieuwsgierigheid is Daniël gestart aan de TU Delft. Zijn fascinatie voor de hoge Nationale Nederlanden torens in Rotterdam en de wil om te weten hoe de mens dit soort gebouwen bouwt, zijn voor hem aanleiding geweest om te starten aan de universiteit. De faculteit Bouwkunde gaf hem een goede leerplek waarbij het thema duurzaamheid een steeds dominanter onderdeel werd in ontwerpvakken. Zoekend naar het juiste antwoord op die nieuwe groene vraag, kwam hij erachter dat het niet zo simpel is als een zonnepaneel op het dak, of een warmtepomp in een kelder.

Getriggerd door het onderwerp duurzaamheid besloot hij om zijn kennis te verbreden door de master Industrial Ecology te volgen. Om de focus te houden op gebouwen, heeft hij gekozen voor een  bestuursfunctie in de studievereniging BouT (master Bouwtechnologie TU Delft). Daarnaast heeft Daniël naast zijn studie onderzoek gedaan naar scenario’s voor een duurzame gebouwde omgeving in 2050.

Gedurende dit onderzoek merkte hij op dat veel partijen het hebben over “een nieuwe manier van samenwerken”. Daniël vertelt: “Ik merkte dat veelal de sociale aspecten worden genoemd in relatie tot het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit boeide me, omdat je bij de TU Delft juist vanuit het technische domein wordt opgeleid. Dat was voor mij de aanleiding om af te studeren op een onderwerp met een focus op sociale aspecten in de bouw”. Daniël vervolgt: “De circulaire economie leent zich hier perfect voor. Dit omdat alle schakels in de bouwkolom worden uitgedaagd tot verandering en het dus een sociale uitdaging is! Mijn hoofdvraag in het onderzoek was dan ook; wat is de rol van de verschillende schakels in een circulair project en wat is er nodig om circulaire resultaten te bereiken? Een belangrijke conclusie is dat de sociale uitdaging kan worden beantwoord door als team, vanuit een gezamenlijke droom, de samenwerking op te starten en op de droom terug te grijpen op moeilijke momenten. Hierop probeer ik maximaal in te zetten in mijn opdrachten voor Alba Concepts!”

Wil je meer weten naar aanleiding van deze introductie? Neem dan vooral contact op!

Trefwoorden voor Daniël zijn creatief, procesgericht, idealistisch en nieuwsgierig

Daniël van Staveren
E | daniel@albaconcepts.nl
T | 06 14 349 981

 

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This