Selecteer een pagina

Cirkelstad Den Bosch

Spinner uitgelicht: Cirkelstad Den Bosch

Op dit moment wordt in Brabant vanuit 6 steden samengewerkt aan een programma om circulair bouwen aan te jagen. In Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Helmond, Breda, Oss én een fictieve stad Wasteworld ontstaan communities die met informatie uitwisseling en vooral concrete uitdagingen met elkaar aan de slag gaan. Binnen iedere stad jaagt een spinner regionaal de circulaire initiatieven aan en worden deze initiatieven door heel Brabant aan elkaar verbonden.

In de regio Den Bosch neemt Sander Holm deze rol op zich. In Den Bosch zijn geweldige initiatieven, waar veel kennis wordt opgedaan in projecten die materiaalverspilling voorkomen, door het hergebruiken van losmaakbare elementen en de recycling van reststromen. Zoals in de Mengfabriek of initiatieven vanuit de Bossche corporaties om in 2030 alle instroom van materiaal circulair te hebben. In Den Bosch zet de gemeente met partners ook sterk in op werkgelegenheid, met een prachtig voorbeeld als De Winkel die Werkt. Aan circulaire ambitie is in deze regio geen gebrek maar samen gaat het sneller.

“Het is fantastisch dat het enthousiasme voor de circulaire economie zo toeneemt maar alleen inspiratie is natuurlijk niet genoeg. Elkaar nu echt op weg helpen is belangrijk. Ik hoop dat nog veel partijen zich binnenkort met een praktische case aansluiten bij deze circulaire trein.”

Heb je vragen of wil je ook actief bijdragen aan het ontwikkelen van Cirkelstad Brabant in de regio Den Bosch met een concrete vraag of casus en/of met kennis en/of met tijd? Neem contact op met de regionale spinner Sander Holm 06-24769935.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This