Selecteer een pagina

Training KPE: Het nieuwe model taxatierapport

Alba Concepts loopt voorop in de actuele ontwikkelingen en praktische toepassingen binnen de bouw- en vastgoed sector. Eén van deze ontwikkelingen is het nieuwe model taxatierapport dat vanaf januari 2021 verplicht is voor taxateurs en makelaars om de marktwaarde van een woning vast te stellen voor een hypotheek.

KPE heeft voor taxateurs en makelaars een uitgebreid opleidingsprogramma samengesteld om met het nieuwe model te kunnen werken. Het programma bestaat uit drie virtuele praktijkgerichte cursusdagen waarvan Alba Concepts er twee verzorgt. Gedurende deze dagen verzorgen wij interactieve trainingen waarin wij taxateurs en makelaars opleiden zodat ze volgend jaar het nieuw model taxatierapport op een juiste wijze kunnen gebruiken.

In het nieuwe taxatierapport moeten taxateurs de fysieke waarnemingen van de energieprestatie, de duurzaamheid en bouwkundige staat van de woning opnemen. Gedurende twee cursusdagen staat daarom de conditie en energetische kwaliteit van een woning centraal. De deelnemers worden getraind in het vaststellen van de onderhoudstoestand van een woning, herkennen en beoordelen van verschillende soorten bouwkundige gebreken, inschatten van herstelkosten van deze gebreken, vaststellen van de energetisch kwaliteit van een woning en het bepalen van passende verduurzamingsmaatregelen. Tijdens de training geven wij de deelnemers de benodigde handvatten om vanaf januari 2021 met het nieuwe taxatiemodel te kunnen werken zodat de consument en geldverstrekkers meer inzicht krijgen in de totstandkoming van de taxatiewaarde én de toekomstwaarde van een woning.

Omdat bijeenkomsten vanwege het coronavirus niet mogelijk zijn, verzorgen wij de cursusdagen virtueel waarbij we afwisselen tussen live webinars, groepsopdrachten, bespreken van praktijkvoorbeelden, digitale polls en instructiefilmpjes. Deze manier van werken is niet alleen nieuw voor ons als trainers, maar uiteraard ook voor de deelnemers. Wij zijn er dan ook trots op dat we positieve reacties ontvangen van de deelnemers over deze nieuwe manier van werken en de wijze waarop we invulling geven aan de cursusdagen!

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Timm Hartmann
E | timm@albaconcepts.nl
T | 06 21 22 33 74

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This