Selecteer een pagina

Optio: het flexibele woningconcept van Van Wanrooij

Optio is het flexibele woningconcept van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling dat opdrachtgevers en consumenten een ruime keuze geeft aan indelings-, uitbreidings- en afwerkingsvarianten. Bij Van Wanrooij en ook bij de Optio conceptwoning staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Van Wanrooij is zich ervan bewust dat het thema duurzaamheid & circulariteit nu en in de toekomst een grote rol gaat spelen en niet genegeerd kan worden. Daarom heeft Van Wanrooij Alba Concepts ingeschakeld om met behulp van de Building Circularity Index© (BCI) het circulariteitsniveau te bepalen van de Optio conceptwoning.

Samen met Van Wanrooij hebben wij de benodigde data verzameld voor de BCI. Deze gegevens hebben wij verwerkt in een Bill of Materials en een Bill of Connections. Deze maken inzichtelijk welke materialen zijn toegepast en wat de onderliggende verbindingen zijn. Met deze informatie hebben wij de analyse gemaakt om te komen tot een BCI van bijna 50% voor de Optio conceptwoning. Aan de hand van deze data hebben wij Van Wanrooij geadviseerd over circulaire product- en elementoptimalisaties, toegespitst op de conceptwoning.

Door de BCI heeft Van Wanrooij grip gekregen op het thema circulariteit. Van Wanrooij weet waar de potentie voor verbetering ligt en begrijpt hoe zij kunnen sturen op circulariteit. Met deze opgedane kennis kan Van Wanrooij nu en naar de toekomst toe aan de slag met het thema.

Wil je meer weten? Neem contact op met

admin
E | michel@2special.nl
T |

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This