Selecteer een pagina

Nieuwe werkplek voor ondersteunende diensten Avans Hogeschool

Op vrijdag 7 mei is de eerste fase van de verbouwing van Avans Claudius Prinsenlaan 128 opgeleverd! Avans verhuist hiermee de eerste ondersteunende diensten naar de Claudius Prinsenlaan 128, zodat deze een centrale plek krijgen op de Avans Campus te Breda en de campus nog meer tot zijn recht komt. Daarnaast heeft Avans de ambitie om het kantoorgebouw te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

In de zomer van 2020 is een Nationale niet-openbare aanbesteding gestart om de meest geschikte aannemer en installateur vast te leggen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze aanbesteding is door Alba Concepts begeleid in samenwerking met Qwinq en Bouwplus. Eind 2020 zijn Hazenberg Bouw en Hoppenbrouwers Techniek als beste uit de bus gekomen en zijn de overeenkomsten gesloten. Daarna is direct gestart met de voorbereiding en uitvoering van fase 1.

Met de oplevering van fase 1 is de eerste grote mijlpaal succesvol bereikt, waarmee het interieur van de eerste verdieping, een deel van de derde verdieping en de gehele vierde verdieping is vernieuwd. Het resultaat is een kleurrijke kantooromgeving met veel licht en groene elementen. Een fijne werkomgeving voor de medewerkers van Avans met verschillende typen werkplekken.

Wij hebben samen met Avans veel aandacht geschonken aan hergebruik van meubilair en materialen. Een voorbeeld hiervan is het herstofferen van bestaande stoelen. De stoelen zijn gecontroleerd, hebben een ander kleurtje gekregen en krijgen zo een tweede leven. Daarnaast hebben we de uitgaande glazen scheidingswanden herbestemd via het matchingsplatform Excess Materials Exchange. Hierdoor worden de scheidingswanden één op één hergebruikt.

Ook de installaties van het gebouw zijn grondig aangepakt en deels vervangen. Met een nieuw klimaatsysteem is de eerste verdieping voorbereid op het eventueel later toepassen van een onderwijsfunctie. In de vervolgfasen zal tevens de begane grond hierop worden voorbereid. Met het installeren van een warmtepomp is het gebouw voorbereid op warmte-koude opslag. Hiermee is het gebouw verduurzaamd en klaar voor de toekomst!

De komende maanden worden de voorbereidingen getroffen voor de vervolgfasen van de verbouwing. De verwachting is dat het gehele gebouw eind 2025 is verbouwd en de laatste medewerkers van Avans zijn verhuisd.

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Wouter Roemaat
E | wouter@albaconcepts.nl
T | 06 34 13 74 97

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This