Selecteer een pagina

Nieuw hoofdkantoor SHV Energy opgeleverd

SHV Energy heeft – als marktleider in het leveren van off-grid energieoplossingen – duurzame doelstellingen om mensen te helpen bij het overschakelen van vervuilende olie en vaste brandstoffen om zo hun CO2-impact drastisch te verlagen en schonere lucht te creëren. Wij hebben SHV Energy (in samenwerking met Course over ground en Apto Architects) ondersteund met het vertalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen naar een slim, circulair en gezond hoofdkantoor.

Dit hebben wij gedaan door de duurzaamheidsdoelstellingen uit te drukken in meetbare prestatie-eisen, concrete maatregelen op te stellen en te ondersteunen in het tenderproces.

Een aantal duurzame en circulaire maatregelen uitgelicht
Het middelpunt van het hoofdkantoor is de ‘Valley’. De ‘Valley’ is gericht op samenkomen en verbonden met de tuin. Hier is een bamboevloer geplaatst die doorloopt in het vaste meubilair en gordijnen van gerecycled plastic zijn gebruikt. Ook is hier een groenwand en zijn er veel planten aanwezig. Vanuit de ‘Valley’ kom je in het ‘Forest’, deze is ingericht als ontmoetings- en bufferzone. De werkplekken bevinden zich in de ‘Mountains’, waar focuszones en werkzones zijn ingericht. In de ‘Forest’ en ‘Mountains’ zijn refurbished meubilair gebruikt en tapijt met een hoog percentage recyclaat losmaakbaar bevestigd. Ook in deze ruimten zijn veel planten toegepast. In het kantoor zijn drinkwaterpunten gerealiseerd in groenwanden die medewerkers stimuleren om voldoende water te drinken.  Daarnaast is de verlichting adaptief en dynamisch om de optimale werkplek te creëren.

Het eindresultaat: het kantoor als levend voorbeeld van de duurzame strategie van SHV Energy.

Het project in beeld
Op zondag 6 september is tijdens de uitzending van Barometer op RTLZ dit project uitgelicht. Heb je dit gemist? Klik hier om het fragment terug te kijken (kijkduur: 2 minuten).

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Tessa Verhulst
E | Tessa@albaconcepts.nl
T | 06 36 32 69 56

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This