Selecteer een pagina

Biobased sociale woningbouw ontwikkelen

Fien Wonen, een corporatie die op dit moment kantoor houdt in Meerkerk, besloot vorig jaar de overstap te maken naar biobased materialen. Wat betekent bouwen met hout, hennep en dergelijke voor de bedrijfsvoering? En belangrijker nog, wat betekent het voor de CO2-impact van Fiens doen en laten?

Fien Wonen heeft Alba Concepts ingeschakeld bij het ontwikkelen van biobased sociale huurwoningen en het laten landen van de kansen binnen de organisatie, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Op drie locaties in Hardinxveld en Lexmond werkt Alba Concepts scenario’s uit voor het aanpassen of vervangen van bestaande woningen.

Er wordt gezocht naar nieuwe relaties met houtbouwers die woningen bijvoorbeeld in fabrieken assembleren en het bestaande netwerk wordt uitgedaagd om ook met deze nieuwe bouwmethoden, producten en materialen aan de slag te gaan.

Er ligt veel op het bord van corporaties. Allereerst – en bovenaan – het aanbieden van goede gezonde woonruimte binnen strakke financiële kaders. Daarnaast staat de energietransitie hoog op de prioriteitenlijst. Bijzonder dus dat Fien ook nog de handschoen oppakt om biobased bouwen als uitgangspunt te nemen. Fien Wonen wil hiermee een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland en de weg helpen vrijmaken voor andere corporaties. Hoe mooi zou het zijn als er ook nog een financiële component aan gekoppeld kan worden door de CO2-opslag in het hout in te zetten als compensatie voor het bedrijfsleven?

Wil je meer weten? Neem contact op met

admin
E | michel@2special.nl
T |

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This