Selecteer een pagina

Jip Beijers.

Jip omschrijft zichzelf als een persoon met brede interesses die variëren van techniek tot aan duurzame ontwikkeling. Zijn specifieke interesse voor duurzame ontwikkeling is gewekt tijdens zijn studie werktuigbouwkunde. Ontwerpmethodes, zoals ‘biomimicry’, die een hoge mate van duurzaamheid in een ontwerp stimuleren, grepen al snel zijn aandacht. Na een jaar als engineer gewerkt te hebben na zijn afstuderen, besloot hij om zich volledig te gaan focussen op duurzame ontwikkeling door de master ‘Sustainable Development’ aan de Universiteit Utrecht te volgen.

In deze opleiding zijn een breed scala aan onderwerpen aan bod gekomen, bestaande uit onder andere de energietransitie, duurzame materialen, duurzaam beleid en klimaat impact analyses (Life-Cycle-Assessment). Met name circulaire duurzame bouw trok al snel zijn aandacht. In de bouw komen interessante facetten samen zoals energieprestatie, circulair ontwerp, duurzame materialen selectie, bouwkosten en architectuur. Dit levert complexe multidisciplinaire vraagstukken op waar hij enthousiast van wordt. Een dergelijk duurzaam vraagstuk is teruggekomen in zijn thesis, waarin hij de financiële kosten en milieu-impact van een houten woning heeft vergeleken met een traditionele woning.

Naast zijn werk is Jip veel bezig met sport. Hij roeit in Utrecht en gaat daar naar de sportschool. Wanneer hij niet aan het sporten is, leest hij graag en is hij in de stad te vinden voor gezelligheid.

Trefwoorden voor Jip zijn: sportief, sociaal, breed geïnteresseerd en flexibel.

jip.beijers@albaconcepts.nl
06 28 28 55 17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This