Selecteer een pagina

Week van de circulaire economie: 6 februari Rondetafelgesprek Circulariteit DGBC

In de week van de circulaire economie, organiseert DGBC op 6 februari, een rondetafelgesprek waarin de concrete belemmeringen van de overstap naar circulaire businessmodellen in de bouw en vastgoedwereld centraal staan.

Circulaire propositie

Een circulaire propositie veronderstelt dat een toeleverancier niet eenmalig levert maar een blijvende relatie houdt met het geleverde (en met de klant). Afhankelijk van het gekozen verdienmodel (rapport KPMG, Copper8, Kennedy Van der Laan) zijn daarin verschillende gradaties mogelijk (pay-per-use, verhuur, koop-terugkoop, lease). We constateerden in een bijeenkomst van de Programmaraad Circulariteit dat een circulaire propositie vergt dat iemand iets durft te zeggen over de toekomstige restwaarde, en dat dit in de praktijk lastig ligt: dit wordt niet gemakkelijk gedaan. Accepteert de hele keten deze restwaarde?

Een circulaire propositie heeft financiële effecten in de hele keten. Binnen de keten wordt nu naar elkaar gekeken met betrekking tot het nemen van risico’s. Het Deloitte rapport ‘van vastgoed naar losgoed’ beschrijft de financiële effecten voor de vastgoedeigenaar.

Doel

Het doel van dit ronde tafelgesprek is om vanuit verschillende rollen en perspectieven te bespreken wat partijen er in de praktijk van weerhoudt om met circulaire proposities aan de slag te gaan. Hoe komen we van theorie naar praktijk?

Programma (onder voorbehoud)

10.00 uur: Ontvangst

11.00 uur: Welkom & inleiding door Arnoud Walrecht, KPMG

11.15 uur: Start rondetafelgesprek

13.00 uur: Lunch

14.00 uur: Einde

Aanwezig zijn?

Het aantal plaatsen voor dit gesprek is beperkt tot maximaal 25. Ben je partner en wil je ook aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar f.reijerkerk@dgbc.nl voor actuele beschikbaarheid.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This