Selecteer een pagina

Thimo Hillenius

Thimo heeft een bachelor studie bouwkunde in de richting van Architectuur in Eindhoven afgerond. Al bij de eerste vakken van zijn studie kwamen zijn passies naar boven voor duurzame oplossingen, kwalitatieve ruimtes, houtbouw en natuurinclusief bouwen. Dit bracht hem ertoe in zijn derde jaar een half jaar ecologie en biodiversiteit te studeren in Wageningen.

Na alle design projecten van de master architectuur te Eindhoven te hebben afgerond, en met het meenemen van de nodige ervaring in besturen en commissies, is Thimo naar Utrecht gegaan voor een master Bio-Inspired innovation. Karakteristiek voor deze studie is het onderzoek naar de oplossingen uit de natuur, die in 3.8 miljard jaar aan evolutie tot voorbeelden voor integrale duurzaamheid hebben geleid. Het doel is om deze oplossingen te vertalen en te integreren in huidige kwesties rondom duurzaamheid.
Dit kwam ook tot uiting in zijn masterstage, waar hij werkte als adviseur en ontwerper in een startup met de ambitie om de meest duurzame (en natuurinclusieve) woningen van Nederland voor studenten te ontwerpen, op boten. Om belissingen rondom duurzaamheid beter te kunnen afwegen, ontwikkelde hij een datagedreven business dashboard waarin het werken met Doughnut Economics centraal staat. Met zijn holistische visie en kennis van de bouwkunde, is Thimo vastbesloten te werken aan integrale duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

Naast het werk is Thimo vervent sporter (zeilen en outdoor obstacle running) en vindt hij het geweldig zijn muzikaliteit in te zetten voor verbinding. Op dit moment begeleidt hij een koor op de piano.

Trefwoorden voor Thimo zijn: sportief, creatief, technisch, breed geïntresseerd en flexibel.

thimo@albaconcepts.nl

06 39 88 31 68

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This