Selecteer een pagina

Terugblik Alba Academie 9 mei 2023: Circulair aanbesteden, maar hoe?

Enkele weken geleden organiseerden we de Alba Academie ‘Circulair aanbesteden, maar hoe?’

Vanaf 2023 pakt het Rijksvastgoedbedrijf het circulair aanbesteden op, maar hoe pak je dat nu in de weerbarstige praktijk aan? Tijdens de Alba Academie op 9 mei werd duidelijk hoe je circulair aanbesteden in projecten kunt borgen en waar je rekening mee moet houden.

Tijdens de sessie kwamen praktische tools zoals BCI Gebouw en Het Nieuwe Normaal voor het ontwerpen van je aanbesteding uitgebreid aan de orde. Caren Schipperus advocaat en directeur Alex Advocaten legde uit wat er wettelijk mogelijk is. Daarnaast deelden Jesse Hijink projectleider gemeente Vught en Robert Koning coördinator projectontwikkeling Fien Wonen hun ervaringen met aanbestedingen met circulaire gunningscriteria.

De presentaties van deze sessie vind je hier terug. Daarnaast verzorgde Duurzaam Gebouwd een samenvatting van deze kennissessie.

In het eerste deel van een tweedelige artikelenreeks gemaakt door Duurzaam Gebouwd, een terugblik op de tools en wettelijke mogelijkheden voor circulaire aanbestedingen. In het tweede deel komen voorbeelden uit de praktijk aan de orde van Gemeente Vught (Jesse Hijink) en Fien Wonen (Robert Koning).

Recent lanceerden we ook de Albapaper over circulair aanbesteden.

Meer weten? Neem contact op met Yaël of Wouter.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This