Selecteer een pagina

’t Centrum, het meest circulair gebouw van België.

Circulair bouwen staat in België nog in de kinderschoenen. Door een brede kijk op circulair bouwen te geven en zelf het eerste circulaire gebouw neer te zetten, wil Kamp C deze innovatieve en duurzame manier van bouwen in België van de grond krijgen. Het pilotproject rond ‘t Centrum zal inzicht geven in de obstakels en oplossingen. En het zal de broodnodige circulaire transitie in de bouwsector versnellen. Het innovatieve gebouw moet de katalysator worden voor circulair bouwen in België en daarbuiten. Rond deze hotspot voor bouwinnovatie wordt de komende jaren stap voor stap een circulair bedrijventerrein ontwikkeld.

Het adviserend consortium ATP begeleidt Kamp C in het traject van circulair aanbesteden. ATP bestaat uit de bedrijven: Alba Concepts, Turntoo met visionair architect Thomas Rau als gangmaker en Jeroen Troost, een innovatieve starter gespecialiseerd in modulair bouwen.

De ontwikkeling van ‘t Centrum vraagt om een andere aanpak en heeft directe gevolgen voor bouwconsortiums. Om daarvoor klaar te zijn en van grotere toegevoegde waarde te zijn voor opdrachtgevers richt team ATP zich op een intensieve kennisuitwisseling en inspiratie van een zo groot mogelijke groep bouwactoren. Het doel: hen inspireren en informeren over alle aspecten van circulair bouwen. Dit inspiratietraject is de aanloop naar de circulaire aanbesteding voor ‘t Centrum eind 2018. Dit mondt uit in een goedgekeurd bouwontwerp en de selectie van een bouwconsortium, dat het gebouw effectief zal realiseren.

De kick-off van het circulaire bouwtraject van Kamp C staat gepland voor 28 juni. Meer weten over het project?.

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Woud Jansen
E | woud@albaconcepts.nl
T | 06 55 32 75 85

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This