Selecteer een pagina

Studentencampus Leiden

Leiden, de oudste studentenstad van Nederland, krijgt met de campus YOURS de meest sociaal duurzame studentencampus van het land. Het autovrije campuspark vormt de nieuwe spil van het Lammenschanspark en verbindt de groene Kanaalzone met het ROC plein en stationsgebied Lammenschans. Alba Concepts is namens Ballast Nedam Development betrokken bij de uitwerking en verdere ontwikkeling van fase 2 van de campus.

Ballast Nedam Development en Vorm Ontwikkeling hebben in 2011 een tender gewonnen van de gemeente Leiden voor de ontwikkeling en realisatie van de studentencampus Your(s). Het project bestaat uit twee fasen en de realisatie van zes woonblokken met commerciële voorzieningen. Op de oude schoollocatie van 4,3 hectare zijn drie woonblokken gerealiseerd in fase 1 met ruim 200 starterswoningen en 585 studentenwoningen met kleinschalige detailhandel, horecagelegenheden en servicevoorzieningen. Een deel van deze woningen is in 2015 opgeleverd en verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance als huurwoningen voor studenten en woningen in het middeldure huursegment. Het andere deel bestaat uit koopwoningen en is verkocht aan particulieren. Het afgelopen jaar is Alba Concepts betrokken geweest bij de ontwikkeling van drie woonblokken in fase 2. In de eerste twee woonblokken van fase 2 worden nog eens 465 studentenwoningen gerealiseerd. Hiervoor is dezelfde belegger als fase 1 betrokken, die de woningen gekocht heeft en deze langjarig zal exploiteren als huurwoning voor studenten.

Vanuit Alba Concepts is Jordi Portier namens Ballast Nedam Development betrokken bij de ontwikkeling van het project Leiden Yours fase 2. De werkzaamheden vinden in samenwerking met VORM Ontwikkeling plaats en variëren van de verdere uitwerking en aansturing van het ontwerpproces, de financiële haalbaarheid en planoptimalisatie, het contracteren van partijen en de juridische afwikkeling, afstemming en overleg met de gemeente en andere betrokken partijen, budgetbewaking, risicomanagement en de vergunningaanvragen. De bouw van het eerste blok van fase 2 is begin december gestart en de oplevering van de laatste appartementen staat gepland voor september 2019.

De zelfstandige studentenwoningen zijn geheel afgestemd op de wensen van studenten, hebben een gemiddelde oppervlakte van 28 vierkante meter en hebben een eigen keuken en badkamer. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. De traditionele gasaansluiting is hierdoor niet nodig. Ballast Nedam Development en VORM Ontwikkeling zijn verantwoordelijk en dragen het risico voor de ontwikkeling van het gebied en de realisatie van de woningen.

 

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Jordi Portier
E | jordi@albaconcepts.nl
T | 06 45 17 29 81

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This