Selecteer een pagina

Objectief meetbaar maken van circulariteit van vastgoedobjecten: Planon en Alba Concepts bundelen krachten

Op woensdag 1 juli presenteren Planon en Alba Concepts het resultaat van hun samenwerking: de automatisering van de Building Circularity Index © (BCI). Een methodiek om circulariteit in de gebouwde omgeving te kunnen meten.

De BCI integreert bestaande meetmethodieken voor circulariteit zoals de Losmaakbaarheidsindex (RVO), de bepalingsmethode voor Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken (stichting Bouwkwaliteit) en de Material Circularity Indicator (Ellen MacArthur Foundation). HIerdoor bepaal je de circulaire potentie van je vastgoedobject en sluit het naadloos aan op reeds bestaande duurzaamheidstools zoals de MPG-berekening, BREEAM-NL en DuboCalc. De koppeling tussen de meetmethodiek, vastgoeddata en nationale productdatabases (NIBE en NMD) maakt het mogelijk om met een druk op de knop de BCI van een vastgoedobject te berekenen.

Voordeel voor toekomstige gebruikers is dat de BCI nu voor iedereen toegankelijk wordt en de score zonder tussenkomst van een adviseur bepaald kan worden. Het meetbaar maken van de circulariteit van vastgoedobjecten kan hierdoor sneller, goedkoper en objectief.

De lancering vindt plaats tijdens Real Estate Futureproof, dé online vastgoedbeurs van Nederland die plaats vindt van 30 juni t/m 2 juli. Zorg dat je er online bij bent op woensdag 1 juli om 14.00 uur. Jan Fokke Post, Planon en Jim Teunizen verzorgen een keynote met als titel: Sturen op circulariteit in uw vastgoedportefeuille! Wil je er online live bij zijn? Nog geen toegangskaart. Bestel ze vandaag nog.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This