Selecteer een pagina

Triodos Bank lanceert biobased hypotheek 

Triodos Bank lanceert vandaag als eerste Nederlandse geldverstrekker een hypotheek waarbij de rente gekoppeld is aan de materiaalkeuze van de woning. De bank zet hiermee een nieuwe stap in het verduurzamen van de woningmarkt. Met de Triodos Biobased Hypotheek krijgen klanten een extra lage rente wanneer ze een biobased woning gaan bewonen of bouwen.

Terug naar de middeleeuwen of vooruit naar vroeger?

Het verhaal van de drie biggetjes zit diep in de haarvaten van de Nederlander. Het eerste biggetje is lui en bouwt een huis van stro, zo gaat het verhaal. Het tweede biggetje doet iets meer moeite en bouwt een huis van hout. Beide huizen worden omvergeblazen door de wolf. Het stenen huis daarentegen blijft fier overeind staan. Want steen is sterk. Robuust.
De bouwsector is aan het veranderen. Als er tot een aantal jaren terug over duurzaamheid werd gesproken, ging het vooral over energie. Inmiddels zou je holistisch moeten kijken naar een project- en gebiedsontwikkeling.

Vijf jaar na de eerste editie keert de Competitie Upcycle City definitief terug naar Almere!

Vijf jaar na de eerste editie keert de Competitie Upcycle City definitief terug naar Almere! De link met de Floriade, de meest duurzame manifestatie in ons land, is vanzelfsprekend. Maar we zoeken hier wel naar blijvende circulaire oplossingen.De gemeente Almere heeft samen met Alba Concepts de leidraden voor de openbare procedure deze week gepubliceerd op Tenderned.

Trots op ‘onze’ duurzame kanjers

Op woensdag 3 november was het zover en werd bekend wie een plek heeft verdiend in de duurzame 50 van ABN AMRO. Jim Teunizen wist voor het vijfde jaar op rij een plek in de top 10 te verwerven. Een terechte waardering voor zijn inzet in het verduurzamen van de bouw- en vastgoedwereld.⁠ Collega Jip van Grinsven kwam nieuw in de top 50 binnen op een mooie 27e plek. Een meer dan terechte waardering voor haar inspanningen voor het verduurzamen van de bouw- en vastgoedbranche en voor het behoud van ons klimaat

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U heeft zich succesvol aangemeld!

Share This