Selecteer een pagina

Nieuwe bioscoop in Nijmegen

In het stadshart van Nijmegen realiseert Mariënburg C.V. voor Vue Cinema’s een nieuwe bioscoop. Deze nieuwe bioscoop aan de Tweede Walstraat zal acht high-end zalen hebben en plek bieden aan ruim 800 bezoekers. Met de realisatie van deze bioscoop spelen Mariënburg C.V. en Vue Cinema’s in op de gewenste binnenstedelijke ontwikkeling om het gebied rondom de Tweede Walstraat aantrekkelijker te maken. Maar het is niet zomaar een project…

Wat dit project bijzonder maakt is de uitdagende ligging van het object. De realisatie van deze bioscoop vindt namelijk volledig plaats onder de bestaande bebouwing waarbij het kavel ook volledig omsloten is door bestaande kantoren, winkels en een parkeergarage. Hoe moet daar toch de mooiste bioscoop van Nijmegen komen? Wij gaan de grond in! Nauwkeurig worden alle zalen tussen de bestaande funderingen van de bovengelegen panden geplaatst. Dat in combinatie met de minimale ruimte voor een bouwplaats, maakt dit project echt een binnenstedelijke opgave!

Tezamen met de omliggende doorgaande exploitatie, archeologisch verhoogd risico en het feit dat de ODRN (bevoegd gezag voor vergunningen en toezicht op uitvoering vanuit de gemeente) in het pand boven ons zit, zorgt ervoor dat dit hét project is waar wij als Alba Concepts enthousiast van worden. Wij zijn dan ook trots dat wij voor Mariënberg C.V. en exploitant Vue Cinema’s het project- en kostenmanagement in de ontwerpfase hebben verzorgd.

Met een bijzonder sterk en integraal ontwerpteam bestaande uit Croes, Bouwbedrijf Van Schijndel, Factor Architecten, Deveko en Mega Elektra hebben wij de wensen van de opdrachtgever vertaald in het ontwerp. De uitvoering gaat van start in het eerste kwartaal van 2019 met Bouwbedrijf van Schijndel als hoofdaannemer. Alba Concepts neemt de directievoering op zich. De verwachte opleverdatum van de bioscoop is medio 2020.

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Wouter Roemaat
E | wouter@albaconcepts.nl
T | 06 34 13 74 97

Wat ik waardeer aan de samenwerking met Alba Concepts, is het dynamische karakter. Het geeft onmiskenbaar het 'jonge honden'-gevoel van een start-up; met korte lijnen en wars van hiërarchie. Als het erop aankomt is er zeer veel parate kennis, die bovendien op elk moment tot beschikking van de opdrachtgever staat. Een hele goede partner!

David Buijs, Directeur Ace Holland
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This