Selecteer een pagina

Monique van Lent

Monique is een enthousiaste professional. Met haar energie krijgt ze mensen mee om samen te werken aan het beste resultaat. Ze werkt vanuit een visie en is tegelijk heel praktisch ingesteld. Ze heeft veel ervaring opgedaan bij de gemeentelijke overheid in samenwerking met provincie en rijksoverheid. Ervaring met vastgoedbeheer, inkoopmanagement en als leidinggevende. Later werkte ze aan programma- en uitvoeringsplannen over duurzaamheid en circulaire economie. Hierin werkte ze samen met zeer diverse stakeholders.

Monique heeft een achtergrond in facility management en heeft het CSR (Corporate Social Responsibility) programma gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Zo combineert ze haar praktische ervaring met strategische inzichten.

In de transitie naar circulair bouwen is volgens Monique enorm veel te winnen. Hier kan het verschil worden gemaakt. Juist nu de markt van alle kanten onder druk staat is het zaak om de kansen die er liggen te grijpen. Die uitdaging, die gaat ze graag aan.

Collega’s noemen haar een verbinder en iemand die er altijd vol voor gaat. Iemand die bij uitstek de samenwerking opzoekt en op een laagdrempelige manier dingen van de grond weet te krijgen. Ook iemand die met een positieve houding kritische punten bespreekbaar maakt.

In haar vrije tijd is Monique graag, samen met haar gezin, op pad in de natuur. Daarnaast houdt ze van hardlopen en mountainbiken. Ze is gek op bergen, maar wandelt ook graag in de groene bossen eronder. Zo vindt ze de balans tussen uitdaging en rust.

monique@albaconcepts.nl

06 52 56 81 01

Recente projecten van Monique

Actieprogramma Toekomstbestendig Bouwen

Actieprogramma Toekomstbestendig Bouwen

“De uitdaging van woningbouw in Overijssel is enorm. Het tempo van woningbouw moet versneld worden. Echter, de provincie streeft ernaar om te voorkomen dat we in onze haast en focus op betaalbaarheid problemen creëren voor de toekomst. In de Woondeals is afgesproken dat er een Actieprogramma Toekomstbestendig Bouwen wordt opgezet, in samenwerking met een breed netwerk van gemeenten, woningbouwcorporaties en marktpartijen.

Lees meer
Dura Vermeer Bouw Midden West concretiseert duurzaamheidsbeleid

Dura Vermeer Bouw Midden West concretiseert duurzaamheidsbeleid

Dura Vermeer heeft Alba Concepts gevraagd om te ondersteunen in het gericht en effectief vormgeven en verder concretiseren van het duurzaamheidsbeleid. Alba Concepts heeft een duurzaamheidsscan opgesteld, strategiesessies gehouden en toegewerkt naar concrete doelstellingen, indicatoren en actieplannen. In dit proces is steeds nauw samengewerkt met de werkgroepen binnen de vestiging zelf. Om zoveel mogelijk medewerkers te betrekken heeft Alba Concepts daarnaast ook kennissessies gehouden.

Lees meer

Recente blogs van Monique

Even terugkijken: een jaar Alba Concepts

Even terugkijken: een jaar Alba Concepts

Even terugkijken: een jaar Alba Concepts. Vorig jaar besloot ik, na 21 jaar als gemeenteambtenaar gewerkt te hebben, over te stappen naar Alba Concepts. Hoe kijk ik terug op deze overstap? En wat waren de belangrijkste eye openers? Leuk om mijzelf eens even te bevragen hierover.

Lees meer
Even terugkijken: een jaar Alba Concepts

Alles draait om balans

In de natuur, maar ook in de psychologie, draait alles om balans. Wij hebben als mens een voorkeur voor een situatie waarin er balans is tussen de verschillende elementen om ons heen. Als het lukt om de balans te vinden en te bewaren, dan zijn we duurzaam bezig. Dan leven we een aangenaam leven, zonder dat we schade toebrengen aan de aarde en aan elkaar. En dat is best een uitdaging, want altijd gebeuren er weer dingen die de balans verstoren. Ben je net lekker op dreef met je sportschema komen er weer afspraken tussendoor, waardoor je af moet zeggen. Hoe sterker je basis dan is, hoe makkelijker je na de verstoring de boel weer in balans krijgt. En die stevige basis: die hebben organisaties ook nodig als het gaat om verduurzamen. Met alleen losse projecten uitvoeren kom je er uiteindelijk niet.

Lees meer
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This