Selecteer een pagina

Marie-Sophie Res.

Twee jaar geleden is Marie-Sophie afgestudeerd als Technisch Bedrijfskundige in Amsterdam. Daarbij was duurzaamheid al een actief topic, maar vanuit persoonlijke interesse is zij zich meer gaan focussen op het begrip circulariteit. Sindsdien is ze ervan overtuigd dat circulaire principes niet mogen ontbreken in een vastgoedproject. In juli 2020 heeft zij Vastgoedkunde gestudeerd aan de Amsterdam School of Real Estate. Tot november 2020 heeft zij deze kennis toegepast binnen haar eigen onderneming. De kans om zich verder te ontwikkelen met team Alba is de volgende stap in haar carrière.

Marie-Sophie heeft een sterk analytisch denkvermogen. Door haar gevarieerde achtergrond is Marie-Sophie een prototype Out-of-the-box denker; optimaal gebruik maken van onconventionele ideeën en andere perspectieven is een van haar kerncompetenties. Mede door haar leergierigheid en focus op een oplossing speelt Marie-Sophie een grote rol in team Alba.

In haar vrije tijd is Marie-Sophie graag op zee om te kitesurfen. Op ‘windloze’ dagen doet ze aan CrossFit of stapt ze op de mountainbike/wielrenfiets. Daarnaast is ze gek op koken en een goed glas wijn in haar woonplaats Amsterdam.

Trefwoorden voor Marie-Sophie zijn: sportief, leergierig, oplossingsgericht en ondernemend

marie-sophie@albaconcepts.nl
06 31 99 47 91

Recente projecten van Marie-Sophie

Framework voor circulaire bestaande gebouwen

Framework voor circulaire bestaande gebouwen

DGBC wil de circulaire bouwoplossingen verbreden en toepasbaar maken naar de gehele bouwsector. Een belangrijke vraag daarbij is: hoe krijgt circulariteit een plek in de gehele bouwopgave, zo ook voor bestaand vastgoed. In opdracht van Laudes, Bouwinvest en Schiphol heeft Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met Alba Concepts, Valstar Simonis, SGS Search, Metabolic een Circle Economy en een circulair framework voor BREEAM(-NL) In-Use opgesteld.

Lees meer
Onderzoek naar circulaire woningvarianten

Onderzoek naar circulaire woningvarianten

De afgelopen maanden hebben Alba Concepts en DOOR architecten samengewerkt aan een onderzoek voor circulaire woningvarianten. In opdracht van PIANOo, Cirkelstad en provincie Zuid Holland voor en door woningcorporaties Staedion en Trivire. Het onderzoek is een doorontwikkeling van de circulaire database. In dit onderzoek hebben wij de meest voorkomende corporatiewoningen doorgerekend naar circulaire varianten én visueel weergegeven hoe dit eruit ziet: Een ontwerp dus!

Lees meer
Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This