Selecteer een pagina

Mag ik even voorstellen? Wouter Roemaat!

Kansen moet je grijpen. En het toevoegen van Wouter Roemaat [1984] aan Alba Concepts is zo’n kans. Vanaf 1 april kunnen wij met trots melden dat team Alba Concepts is versterkt. Wouter is een ervaren procesontwerper én projectmanager, continu gericht het beter te doen door mét elkaar beter te zijn. Hij heeft door zijn achtergrond als architect, projectmanager en zijn postdoctorale opleiding in Management Systems (ADMS) de expertise om voor elke type uitvraag het juiste proces in te richten én aan te sturen. Wouter weet als geen ander hoe hij projecten zo moet inrichten en aansturen om gezamenlijk tot kwaliteit en resultaat te komen. Wouter, kan jij aangeven van welke meerwaarde jij gaat zijn binnen Alba Concepts?

“Ik heb de overtuiging dat een gebouw functioneert als het voldoet aan de behoefte van de gebruiker. Geïntegreerde uitvragen kunnen hier in bijdragen. Immers, met het toevoegen van de onderhouds- en/of exploitatiecomponent verschuift de uitvraag aan de opdrachtnemer van een bouwopgave naar een huisvestingsopgave. Dat is een goede ontwikkeling. Mits dit goed is ingericht. En dát is helaas niet vanzelfsprekend. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zijn vaak aan het zoeken hoe ze elkaar kunnen vinden in deze geïntegreerde opgaven;

Voor opdrachtgevers vraagt het een andere procesinrichting om te komen tot de juiste uitvraag: Welke invloeden wil ik houden op ontwerp, bouw en exploitatie? Hoe krijg ik een optimale exploitatie? Hoe zorg ik voor een duurzame samenwerking tussen de opdrachtnemer en mijzelf? Het krijgen van een beter antwoord begint met het stellen van een goede vraag!

Voor opdrachtnemers vraagt het vervolgens een herpositionering om deze vraag goed in te kunnen vullen: Hoe zorg ik voor een optimaal ontwerp met bijbehorend onderhoud/exploitatie? Hoe integreer ik alle gevraagde competenties in één aanbieding? En hoe overtuig ik de opdrachtgever dat ik dat in huis heb? En daarmee echt van toegevoegde waarde kan zijn.”

Wouter vervolgt: “Ik zie telkens weer dat het inrichten en doorlopen van het juiste proces zorgt voor een kwalitatiever en effectiever resultaat. Daarom help ik opdrachtgevers en opdrachtnemers om deze processen met hen te ontwerpen en aan te sturen. Elke uitvraag vraagt een andere aanpak. En elk project komt tot stand met andere individuen. Daarom is het maatwerk.  Maatwerk in een duurzame procesinrichting, projectactiviteiten én samenwerking. Daar zet ik mij 300% voor in!”

Wouter heeft als project- en procesmanager ruime ervaring opgedaan in geïntegreerde contractvormen aan zowel opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde met als specialisme het kwalitatieve onderdeel van EMVI.

Trefwoorden voor Wouter zijn:
Doelgericht, daadkrachtig,  proactief, creatief, verbinder, omgevingssensitief.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met Wouter op.

Wouter Roemaat
E | wouter@albaconcepts.nl
T | 06 34 137 497

 

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This