Selecteer een pagina

Jesse Bergman.

Als kleine jongen was Jesse al aan het bouwen en veel in de natuur. Vandaag de dag is hij nog steeds dingen aan het maken, van een backpack tent tot een meubel. Dit alles, het liefst met een beetje natuur om hem heen. Professioneel maakt hij zich hard voor een regeneratieve stad met een goede balans tussen mens en natuur, waar alle materialen en grondstoffen circuleren. Voor de bouwsector is de transitie een grote uitdaging, en aan die transitie wil hij een actieve bijdrage leveren. Hiervoor is Alba natuurlijk de perfecte plek. In projecten pakt Jesse graag verantwoordelijkheid, helpt mensen met de juiste ambities formuleren, richt efficiënte processen in en denkt met de klant graag een stapje verder.

Destijds is Jesse naar Amsterdam verhuist voor de studie ‘Future Planet Studies’, waar hij een specialisatie in Aardwetenschappen heeft gedaan. Hier heeft hij in systemen leren denken, en kennis opgedaan over de relatie tussen de aarde, onze bodem, het klimaat en de mens. Na zijn bachelor is hij aan het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) de Master ‘Metropolitan Analysis Design & Engineering’ (MADE) gaan volgen. Tijdens deze joint degree van TU Delft en Wageningen UR heeft hij op een ondernemende en innovatieve manier leren kijken naar de uitdagingen en kansen die urbanisatie met zich meebrengt. Beide studies hadden, net als hij zelf, een sterke focus op duurzame oplossingen. Na zijn studie is Jesse aan de slag gegaan als projectmanager bij een klein advies- en projectbureau in Amsterdam. Daar heeft hij twee jaar gewerkt aan een weerbaardere stad, voornamelijk op sociaal en economisch gebied.

In zijn vrije tijd sport Jesse graag en vind je hem regelmatig in de buitenlucht. Hij klimt een aantal keer per week, en loopt hard, fietst of doet yoga als hij nog tijd over heeft. In zijn vakanties gaat Jesse het liefst op een lange trektocht ergens in de bergen. Maar hij vindt het ook heerlijk om lekker uit eten te gaan, een goed museum te bezoeken of een leuk cultureel event bij te wonen.

Trefwoorden voor Jesse zijn: doorzetter, relatiebouwer, inventief, en effectief

jesse@albaconcepts.nl
06 41 00 24 17

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This