Selecteer een pagina

Yes, trots om een loser te durven zijn!.

De eerste weken Alba Concepts. Wat hebben wij veel geleerd. Onze eerste opdrachten zijn afgerond, er zijn mooie nieuwe projecten bij gekomen, zelfs de eerste factuur is verstuurd en vandaag lanceren wij met trots onze eigen website. Deze eerste maand hadden wij zo vaak met elkaar besproken. Elk mogelijk scenario hadden wij bedacht. Maar toch zie je dat het weer anders loopt dan wij vooraf hadden kunnen bedenken. Dat is mooi. Het sterkt het gevoel dat je soms op ‘iets’ moet vertrouwen. Noem het ondernemen of lef. Er waren namelijk ook nu weer voldoende redenen te bedenken om het niet te doen.

Hoe komt dat? Een loser zijn is niet hip. Niet cool. Wij leven namelijk in een succeseconomie, waarin wij vooral onze successen delen. De sociale media staat bol met prestaties. Prachtige foto’s van bijzonder momenten op Facebook, een opgepoetst CV op LinkedIn en Instagram toont beelden van unieke locaties (uiteraard wel met een filtertje…). Gek eigenlijk. Natuurlijk is het mooi om succes te delen en om trots te zijn, maar wij kunnen juist zo veel leren als iets een keer niet goed gaat. Of van de roerige momenten die iemand heeft doorgemaakt, alvorens de klapper werd gemaakt.

Want wanneer wij aan het verleden denken, richten wij ons al snel op zaken die goed zijn gegaan. Maar herinneringen zijn niet alleen een vindplaats van succes, maar ook een bron van zaken die in de toekomst nog efficiënter kunnen. Daarom zijn wij trots op onze herinneringen, waarbij wij onze successen vieren en kunnen leren wat er een volgende keer nog beter kan. Dit doen wij niet alleen, maar samen met anderen.

Na een maand kunnen wij al zeggen, het is gaaf om een ‘loser’ te kunnen zijn! Falen relativeert onze ambities en werpt ons terug op wie wij zijn. Het maakt ons sterker. Wij zijn geen superhelden, maar hebben wel grote dromen. Met Alba Concepts geven wij invulling aan ons intens verlangen om te kunnen werken aan duurzame concepten en projecten. Wij brengen ideeën in vastgoed verder!

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This