Selecteer een pagina

Einddoel: bereikt!

Eindelijk is het dan zover. Het einddoel. Mijn droom. Het eeuwige verlangen van menig man is uitgekomen. Ik heb een kroeg! En niet zomaar een kroeg. Het is namelijk de kleinste kroeg van Brabant. De vertrouwde kroeglucht komt me tegemoet gewaaid als ik binnen loop. Dat zal vast en zeker te maken hebben met de vooraanstaande collectie kitsch, die de muren en het plafond bekleden. De sfeer is bruin en knus. Bovendien staat de asbak hier gewoon nog op de bar. Waar zie je dat nou nog in 2019? Aan de toog hangende vanaf mijn (met naam ingegraveerde) barkruk, gluur ik naar het Delfts blauwe tegeltje waarop de wijze woorden staan: “Aan hard lopen heeft men niets, men moet op tijd vertrekken”. Deze woorden herinneren me even aan de waan van alle dag. Achter de feiten aanlopen is namelijk niet iets wat wij graag doen. Het stoffige Maria beeld in de hoek geeft me geloof en de uitgeknipte ‘rode oortjes’ strip tovert een glimlach op mijn gezicht. Dit oude vertrouwde gevoel mag ik vanaf vandaag iedere dag opsnuiven…. Tot mijn telefoongesprek afgelopen is.

Je zult je afvragen waar deze inleiding naartoe gaat, maar niets is minder waar dan het bovenstaande. Waar wij voorheen een ongebruikt belhokje hadden in ons clubhuis, hebben we nu een ware kroeg. Menig rommelmarkt is leeggeroofd door onze lieftallige collega’s om een heuse collectie op te bouwen van kitscherige kroegitems. Kosten noch moeite zijn gespaard om de beller het meest warme en aangename gevoel te geven dat er bestaat. Namelijk het gevoel van een bruin café. Als je nu iemand van ons aan de telefoon hebt en je vraagt je af waarom diegene zo ontspannen is en je de oren van de kop lult, dan staat hij vast en zeker in de kroeg.

Het oude belhokje is verleden tijd. Voorheen zat er af en toe een verdwaalde beller in het sfeerloze, galmende hok. Daar waar er tegenwoordig bijna gevochten wordt om een belplekje in de kroeg. Maar vechten dat doen we niet, dan schopt de bewaker je er gewoon weer uit en krijg je een kroegverbod.

90cm breedte en 80cm diepte vol puur geluk. En als je groter dan twee meter bent, dan heb je een lampenkap op je hoofd als je rechtop staat. De tap ontbreekt nog, maar de kroeg is ook pas net open. En in plaats van tegen de barman praat ik tegen de hoorn van mijn telefoon. Maar de sfeer die zit er bij ieder gesprek goed in! Mocht ik je de komende tijd nét iets te overdreven vaak bellen… vanaf nu weten jullie hoe het komt. Ik heb mijn droom bereikt!

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This