Selecteer een pagina

Een duurzaam en toekomstbestendig kantoor voor Woonpartners

Als woningcorporatie staat Woonpartners midden in de maatschappij en vindt het daarom belangrijk een bijdrage te leveren aan het creëren van een duurzame wereld van morgen. Bij Woonpartners staat duurzaamheid dan ook hoog op de agenda. Afgelopen jaar is het bestaande kantoor van Woonpartners gerenoveerd en daarmee getransformeerd naar een toekomstbestendig kantoor. Bij de renovatie van het kantoor is gewerkt vanuit een duurzame gedachte. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in het eindresultaat namelijk een verduurzaamd en toekomstbestendig kantoor voor Woonpartners waarbij het thema circulariteit een belangrijke rol heeft gespeeld. Als duurzaamheidsadviseur is Alba Concepts vanaf de initiatie tot realisatie betrokken geweest en heeft constant gestuurd om te komen tot een duurzaam resultaat.

Een aantal circulaire maatregelen uitgelicht
Verschillende circulaire producten en materialen zijn terug te vinden in het kantoor. Zo zijn de binnenwanden hergebruikt, is alle vloerafwerking losmaakbaar, zijn de oude bureaubladen verwerkt in de nieuwe interieurelementen en zijn bij het opvullen van de trapsparingen hergebruikte houten balken toegepast.

Bij het aanschaffen van het meubilair is ervoor gekozen om zoveel mogelijk te kiezen voor tweedehands. Zo is bijna 30% van het meubilair in het gerenoveerde kantoor afkomstig van het oude kantoor en zijn enkele meubels opgeknapt hebben een tweede leven gekregen. Daarnaast is 65% van het overige meubilair tweedehands en krijgt dan ook bij het kantoor van Woonpartners een nieuw leven. Slechts 5% van het meubilair in het gerenoveerde kantoor is nieuw.

Tot slot zijn er nog verschillende mooie circulaire voorbeelden terug te zien in het kantoor. Zo zijn de vloerdelen uit het sloop-nieuwbouw project aan de Vondellaan in Helmond hergebruikt. Deze vloerdelen zijn nu prominent terug te vinden als muurafwerking door het gehele gebouw. Ook de traptreden van de trap uit het oude kantoor zijn verwerkt tot aanlandtafels

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Jim Teunizen
E | jim@albaconcepts.nl
T | 06 53 43 93 21

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This