Selecteer een pagina

Collega Jeroen op internationaal podium Cradle to Cradle Congress Venlo

Gemeente Venlo organiseert vanaf oktober 2016 tot oktober 2017 een Cradle to Cradle (C2C) jaar. Dit C2C-jaar is op 14 oktober 2016 afgetrapt met de opening van het stadskantoor. Gedurende het hele C2C-jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het Cradle to Cradle Congress Venlo van 21 t/m 23 maart 2017 gaat het hoogtepunt vormen van het jaar.

De organisatie heeft Jeroen Verberne gevraagd een workshop te verzorgen tijdens dit congres. De titel van de workshop is ‘Meten is weten: Circulariteitsniveau van gebouwen’.

Kreten als ‘van lineair naar circulair’, ‘van bezit naar gebruik’ en ‘van afval naar grondstof’ worden inmiddels te pas en te onpas gekoppeld aan de term “circulaire economie”. Echter, op welke manier levert dit voor een organisatie daadwerkelijk voordelen op en welke impact heeft de circulaire economie op haar beleid? Het probleem op dit moment is, dat er nog geen sluitende definitie, meetinstrument of een (wetenschappelijke) theorie is welke het circulaire gedachtegoed ondersteunt. De term “circulaire economie” wordt binnen de bouw- en vastgoedsector dan ook als een containerbegrip gebruikt.

Alba Concepts heeft een beoordelingsmodel ontwikkeld dat het mogelijk maakt om het circulariteitsniveau van gebouwen te bepalen. Dit model maakt onderscheid tussen Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s), randvoorwaarden en drivers die betrekking hebben op de kwantitatieve beoordeling van de circulaire economie. De workshop verkent en discussieert over de definitie van de circulaire economie en de daaraan gekoppelde KPI’s en randvoorwaarden.

Jeroen verzorgt de workshop op woensdag 22 maart van 13.15 uur tot 14.00 uur. Wil je erbij zijn? Bestel hier je kaarten.

 

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This