Selecteer een pagina

Bo-Ex maakt stappen in de circulaire economie

Bo-Ex is een Utrechtse woningcorporatie, die woonruimte biedt aan ruim 9.000 huishoudens. Als woningcorporatie staat Bo-Ex midden in de maatschappij en vindt het daarom belangrijk een bijdrage te leveren aan het creëren van een duurzame wereld van morgen. Zo is het thema energie een belangrijk speerpunt voor Bo-Ex. De ambitie van de organisatie is om in 2020 de woningvoorraad naar gemiddeld energielabel B brengen. Daarnaast streeft Bo-Ex naar een gemiddeld energieneutrale woningvoorraad in 2030.

Ook circulariteit en daarmee de grondstoffentransitie staat op hun agenda. Bo-Ex heeft Alba Concepts gevraagd om zijn kennis en expertise in te brengen op dit thema en te ondersteunen om circulariteit een plek te geven binnen de organisatie.

Allereest hebben wij Bo-Ex begeleidt bij het formuleren van een circulariteitsstrategie door het opstellen van een integraal, gedragen circulariteitsraamwerk met daarin opgestelde thema’s, kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) en verificatiemethoden (tools). Dit raamwerk dient voor de medewerkers van Bo-Ex als spoorboekje om meer circulair te denken en te handelen.

Daarnaast hebben we bij een van de renovatieprojecten van Bo-Ex (een veertiental flats in Kanaleneiland Zuid, typerende vijf-laag flatgebouwen gebouwd in de jaren 50-60) een materiaalinventarisatie uitgevoerd. Door deze inventarisatie heeft Bo-Ex inzicht gekregen in de potentiële materialen en elementen voor hergebruik en/of recycling.

Het circulariteitsraamwerk en de materiaalinventarisatie is de start voor woningcorporatie Bo-Ex om op een concrete en meetbare manier verder aan de slag te gaan met de circulaire economie. Zo maakt Bo-Ex een vliegende start om hun doel te bereiken; het leveren van een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Avatar foto

Wil je meer weten? Neem contact op met

Jim Teunizen
E | jim@albaconcepts.nl
T | 06 53 43 93 21

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This