Selecteer een pagina

Bas Peters

Een bioloog, dat zal je niet zo snel verwachten bij een Alba Concepts. Maar eigenlijk is het best wel logisch, je kunt de cellen in het menselijk lichaam eigenlijk ook zien als kleine bedrijfjes of bouwwerken. Ze zijn zeer efficiënt in hun energiegebruik, en bijna alle bouwmaterialen worden hergebruikt, doordat het afvalproduct van de ene cel weer de bouwsteen is van de andere cel.

Bas zijn academische achtergrond bestaat uit een bachelor Biologie, en master “Science and Business Management” gevolgd aan de Universiteit Utrecht.

Bij deze master leer je een brug te slaan tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Hier heeft hij ervaren hoe het is om in een laboratorium omgeving te werken, en hoe het is om in de business te werken. Het werd hem duidelijk dat zijn voorkeur uitging naar het werken in een zakelijke omgeving vanwege zijn passie voor samenwerken en interacteren met mensen. Tijdens de studie heeft hij zijn analytische vaardigheden verder ontwikkeld, geleerd zelfstandig te werken en is Bas bedreven geraakt in het oplossen van complexe problemen. Daarnaast heeft hij zowel tijdens zijn studie, werk en in zijn hobby’s bewezen een effectieve teamspeler te zijn, een eigenschap die bijzonder waardevol is voor de diverse projecten binnen Alba Concepts.

Direct na het afronden van zijn masteropleiding heeft Bas een jaar lang de wereld rond gereisd voordat hij als trainee bij de Technische dienstverlener, Unica, aan de slag ging. Gedurende dit traineeship heeft hij voor twee jaar allerlei uiteenlopende projecten uitgevoerd. Uiteindelijk is Bas tot de conclusie gekomen, dat zijn passie ligt bij duurzaamheid en circulariteit, wat heeft geleid tot zijn laatste functie als projectleider op dit gebied. In deze rol is hij voornamelijk bezig geweest met het vertalen van de duurzame behoeften van de klanten naar concrete duurzame oplossingen die Unica te bieden heeft. Daarnaast heeft hij een duurzame kennisbank opgezet om de klanten nog beter te kunnen ondersteunen bij hun duurzaamheidsvraagstukken.

In zijn vrije tijd heeft Bas een actieve levensstijl. Hij houdt van hardlopen in het bos, wielrennen, wandelen en, als de temperatuur het toe laat, zwemmen in open water. Daarnaast is hij ook een echte Bourgondiër. Hij houdt van een biertje met vrienden in de kroeg en hij is actief in het Oeteldonkse carnavalsleven.

Trefwoorden voor Bas zijn: Doorzetter, teamplayer, nieuwsgierig

bas@albaconcepts.nl

06 39 33 62 11

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This