Selecteer een pagina

Alba Concepts, wat vind ik er nou eigenlijk van?

Zondagochtend 1 oktober, 9.00 uur, inmiddels vijf volle maanden in dienst bij Alba Concepts. Een mooi moment om de balans op te maken: Wat vind ik er nou eigenlijk van? Zit ik op de juiste plek?
Vijf maanden in dienst, vijf woorden die het eerste bij mij opkomen als ik denk aan Alba Concepts:
1. Divers
2. Vernieuwend
3. Ontwikkelen
4. Gemotiveerd
5. Samenwerken
Voorzichtig trek ik de conclusie dat er sprake is van een match. Maar hoe komt dat? Waarom heb ik het gevoel dat Alba Concepts een plek is waar ik mij goed kan vermaken, waar ik veel kan leren en waar ik mooie dingen kan creëren samen met mijn collega’s?

Over mijzelf: Ik heb een creatieve achtergrond als architect. Ontwerpen en out-of-the-box denken vind ik geweldig, maar ik houd ook van nadenken. Ook het aansturen van teams om gezamenlijk projecten tot een succes te maken heeft mijn interesse gewekt. Een gekke combinatie, waardoor ik in een continue zoektocht ben beland; een zoektocht naar een combinatie van creativiteit, conceptueel denken, strategie en analytisch denken, maar met het oog op het waarmaken en het bereiken van resultaat. Focus op ontwikkeling en prettig samenwerken met collega’s zijn voor mij randvoorwaarden. Moeilijk hè? Dat dacht ik ook. Vaak ben je toch gebonden aan bestaande structuren en is het een kwestie van kiezen tussen het één of het ander: je bent óf creatief óf goed in managen (wat een onzin!).

Een half jaar geleden maanden geleden stond op de oude website een toelichting van de naam ‘Alba Concepts’, waarbij Alba refereert naar substantia Alba, de medische term voor witte stof. De witte stof maakt de verbinding tussen de verschillende delen van de hersenen onderling. Substantia Alba vormt de verbinding tussen de linker hersenhelft (ratio, structuur, logica) en de rechter hersenhelft (creativiteit, intuïtie, nieuwsgierigheid). Ik had het kunnen weten, bij Alba Concepts is het anders. En het klopt! Het is toch mogelijk. Niet kiezen tussen het één of het ander, maar beiden tegelijk!
Zit ik op mijn plek? Nee, ik zit niet op een plek. Niet links of rechts, niet bij opdrachtgever of opdrachtnemer. Ja, ik zit op mijn plek bij Alba Concepts, waarbij het inherent is dat je geen vaste plek hebt. Als verbinder van links en rechts, van ratio en creativiteit. Uit bestaande hokjes en bewust buiten de lijntjes, dat is Alba Concepts en dat vind ik super!

Zondagochtend, 10.30 uur, tijd voor koffie.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This