Selecteer een pagina

Alba Academie: Carbon Based Design, maar hoe?

We liggen niet op koers. Binnen vijf jaar schieten we door ons CO2-budget van 1,5 graad en dit kan zomaar leiden tot een stilval van bouwprojecten, omdat een rechter – vergelijkbaar met PAS – het verbiedt om te bouwen waar CO2 bij vrijkomt. Tegelijkertijd hebben we een fikse woonopgave te bewerkstelligen. Met de huidige manier van bouwen en gebruik van de conventionele bouwmaterialen kunnen we geen antwoord bieden op beide opgaven. Eén van de oplossingen hiervoor is een andere manier van denken die wij ‘Carbon Based Design’ noemen.

Wij geloven er sterk in dat Carbon Based Design een principe is dat je als gemeente in staat kan stellen om een beter antwoord te geven op de woonopgave én de klimaatopgave. Tijdens de Alba Academie van woensdag 7 december nemen we je graag mee in de praktische zaken waarmee je als professional binnen de gemeente te maken krijgt. Wat houdt het CO2-budget in? Wat is de potentie in termen van wonen en CO2 van Carbon Based Design? Hoe kunnen vastgoedontwikkelingen CO2-negatief worden en welke condities zijn daarvoor nodig?

Norbert Schotte zal je vanuit Alba Concepts samen met Yaël Ben-Basat meenemen in dit principe en je kunt ze alles vragen over bijvoorbeeld werken met CO2-budgetten.
Hierna zal Tineke Beuker vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties je meer vertellen over de ontwikkelingen op dit gebied in Den Haag. Tot slot zal Bas de Haan van het woonconcept Buurtboost ingaan op het concept ‘optoppen’ en ‘aanplakken’.

Wij nodigen je van harte uit op kantoor bij Alba Concepts, waarna je naar huis gaat met een portie inspiratie en concrete handvatten om verder te werken aan de woon- en klimaatopgave. Voor de inwendige mens wordt uiteraard gezorgd.

We zien je aanmelding graag tegemoet. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus ben er snel bij. Een week van te voren ontvang je de bevestiging, een link naar de Albapaper en praktische details voor de bijeenkomst. Deelname is uiteraard gratis.

Tot ziens op 7 december?

Programma

Meld je aan via een e-mail aan Jet Romijn voor donderdag 1 december.

Tramkade 26
(2e verdieping)
5211 VB
's-Hertogenbosch
T 085 782 67 68
  •  
  •  
Share This